Wat maakt het moederschap nu zo leuk? Die vraag krijg ik wel eens van vriendinnen die nog geen moeder zijn. En als ik eerlijk ben kon ik het mezelf ook moeilijk voorstellen toen ik nog geen moeder was. Natuurlijk leek mama worden me geweldig en kon ik begrijpen dat de liefde voor je kind boven alles zou gaan. Maar sinds mijn dochter geboren is merk ik dat het ook vooral de kleine dingen zijn die het moederschap zo fantastisch maken. Dagelijks geluksmomenten die nooit vervelen.

Hier mijn lijstje met 10 kleine geluksmomenten met mijn meisje (al kon ik er wel 40 bedenken:)

1. Het slaperige gezichtje van je kindje als hij/zij wakker wordt en dat warme lijfje in de slaapzak. Laat de dag maar komen!
2. Dat je je kont niet kunt keren of er een klein kindje achter, naast of voor je staat… puur omdat hij/zij simpelweg heel graag bij jou in de buurt wil zijn.
3. Een half uurtje op de fiets samen en in die korte tijd vijftien momenten van verwondering meemaken: kijk, een mooie vogel! Een lieve eend! Een mevrouw in een mooie jas! De zon! Een ander kindje! Een lachende postbode!
4. Dat je opnieuw constateert dat jouw kindje echt de leukste, liefste en mooiste is in de hele speeltuin.
5. Dat je merkt dat jouw kusjes echt de pijn verzachten.
6. Wanneer je ziet dat opa’s, oma’s, tantes, ooms en vriendinnen ook zo genieten van de aanwezigheid van jouw kind.
7. Dat je kindje iedere dag opnieuw weer intens kan genieten van een heel piepklein Danoontje.
8. Dat je steeds denkt ‘dit is echt de leukste leeftijd’, maar dat dit de volgende maand ook weer het geval is.
9. Dat als je kind verwonderd is en stralend lacht, het geen probleem is om het boekje van Dikkie Dik voor de 245e keer voor te lezen.
10. Dat je net voordat je zelf naar bed gaat nog even bij je slapende kindje gaat kijken en dat de liefde bijna uit je oren komt op dat moment.

Vul jij mijn lijstje aan via Facebook?

Beeld boven gemaakt door: Oh Beautiful World