Ik word stiekem een beetje melancholisch nu het einde van 2015 heel dichtbij komt. Tranen werden sinds mijn zwangerschap door mij al rijkelijk uitgedeeld, maar nu overal de lichtjes branden, de dagen korter zijn en de goede voornemens door de lucht slingeren ben ik emotioneel helemaal niet meer te stoppen. Maar maak je niet druk, het gaat hier om tranen van geluk. Want wat was 2015 voor mij een geweldig jaar! Ik genoot maar liefst 365 dagen lang van mijn kleine lieveling en geweldige echtgenoot, beleefde de mooiste momenten met familie en vrienden, zegde mijn baan op voor een sprong in het diepe freelancersbestaan en krabbelde hier op New Mama bijna 250 blogjes neer. Nee, er was weinig om over te klagen. En wat 2015 helemaal een memorabel jaar maakte was de geboorte van 7 nieuwe mensjes in mijn directe omgeving. Sinds ik zelf moeder ben raakt dit me nog dieper. Want hoe goed weet ik nu hoe intens bijzonder het is om een klein kindje te mogen verwelkomen in je leven. Zeven zwangerschappen (de één makkelijker dan de ander), zeven bevalling (de één makkelijker dan de ander) en zeven nieuwe mensjes (de één…. nee, natuurlijk allemaal even lief en mooi als de ander!). Zeven lieve vrouwen die opnieuw of voor het eerst moeder werden. Ik ben heel dankbaar dat ik hier getuige van mocht zijn dit jaar. Ruim twee weken geleden was mijn laatste eerste ontmoeting (snap je?) van dit jaar. Mijn lieve vriendin belde me een dag eerder dat ze bevallen was van meisje Noor. Nog geen 24 uur later stond ik in haar slaapkamer. Als een koningin zat ze op het bed. Zoontje Daan van 2,5 jaar dicht tegen haar aan met een bord poffertjes op zijn schoot. En aan haar borst baby Noor, nog roze van de geboorte en met een bos haar dat ik nog nooit eerder bij een pasgeboren kindje zag. Papalief schudde de kussens op en bakte pizza’s. Het hele huis straalde rust en liefde uit. Met nog drie weken te gaan kon 2015 voor mij na dit moment al niet meer stuk…


profielfoto
Ik ben Sanne. Moeder van het mooiste meisje van de wereld. Sinds mijn dochter geboren is praat ik over niets liever dan haar. En over andere dingen die met het moederschap te maken hebben. Mijn humor is gelukkig niet verdwenen sinds mijn bevalling, sterker nog: mijn dochter vindt me hilarisch. En dus schrijf ik mijn gekkigheden, mijn verbazing en de dingen die ik meemaak hier op New Mama.

 

 

Beeld boven: Pinterest