Ik heb bijna een jaar borstvoeding gegeven. Helemaal geweldig natuurlijk, maar af en toe best intensief. Een paar weken geleden liet mijn dochter merken dat het wat haar betreft goed geweest was zo (snik!!). Voor mij hét moment om te starten met een detoxkuur. Het was al lang een voornemen, maar tijdens het borstvoeden leek me dit geen goede optie. Maar nu is het tijd om m’n lijf een energieboost te geven. En dat schijnt te lukken met een detoxkuur. Dus… daar gaan we!!

Ik koos voor een driedaagse detox sapkuur van Juizs. Vier liquid salads per dag, rond etenstijd een veggie soup, ’s avonds een raw nut milk en voor tussendoor een flesje detox water. Toen de doos met flesjes arriveerde dacht ik maar één ding: ‘Dat is heel weinig voeding voor drie dagen…’ Toen ik op dag 1 super gemotiveerd op mijn werk verscheen en mijn collega constateerde dat er nog geen 50 calorieën in een flesje zaten zonk de moed me helemaal in de schoenen. Gelukkig was alleen dag 1 van de kuur een werkdag, dag 2 en 3 kon ik in de relaxstand thuis doorbrengen.

Dag 1

Die eerste detox (en tevens werk)dag was wat mij betreft ook meteen de zwaarste dag. Om twee uur ’s middags werd ik al wat licht in mij hoofd. M’n maag begon te knorren en ik vroeg me ondertussen af hoe ik dit in vredesnaam vol ging houden. Niet vaak had ik zo’n zin in een broodje of een salade. Wat een mindf*ck eigenlijk…. Als eten even heel ver weg is, krijg je er des temeer zin in! En ik moet eerlijk toegeven, ik was heel dichtbij het punt om toen (slechts een halve dag onderweg) al op te geven. Maar alle goede verhalen die ik ooit over een detoxkuur gehoord hadden trokken me er door: nog ‘even’ volhouden! Een liter lauw water verder voelde ik me al een stukje beter. Dus hup, op naar dag 2!

sapkuur2

Dag 2

Toen ik op dag 2 opstond leek er wel een knop om in mijn hoofd. Al had ik weliswaar zin in een echt ontbijt, maar ik was vooral trots op mezelf. Ik gun het mezelf de boel intern eens flink te reinigen. Afvalstoffen eruit, misschien een kilootje minder (nooit verkeerd) en fris en energiek de zomer in. Ik had me echt voorgenomen die dag weinig te ondernemen, maar alleen lekker rustig thuis en in de tuin spelen met mijn kleine lieveling. De sapjes smaakten me gek genoeg ook lekkerder dan op dag één. Het blijven groentesappen en die zijn nu eenmaal een beetje bitter, maar afgewisseld met (detox)water is het prima. Vooral de veggie soup in de avond smaakt me goed! Een lichte hoofdpijn is inmiddels wel opgekomen, maar ook dat schijnt erbij te horen. M’n lijf is kennelijk druk met het afvoeren van afvalstoffen.

Dag 3

Dag drie was een feestje. Niet omdat dit detoxen zo goed bevalt, maar stiekem toch omdat het einde in zicht komt. Ik vind het heftig! Ik verlang echt weer naar eten nu en ben al dat vloeibare voedsel nu al een beetje zat. Het hongergevoel is inmiddels wel verdwenen, kennelijk went je lichaam toch redelijk snel aan weinig eten. Maar ook moet ik eerlijk toegeven dat ik me fit voel. Ik voel me schoon en fris. Wel echt zoals je van een detoxkuur mag verwachten.

sapkuur3

Conclusie

En dus moet ik na drie dagen concluderen dat het het waard was. Ik ben best trots op mezelf, ik heb het maar mooi geflikt! Drie dagen ‘doorbijten’ op sapjes en water: zo vat ik het samen. Want doorbijten was het voor mij eerlijk gezegd wel even. Maar het resultaat mag er wezen. Ik voel me echt gereinigd en dat geeft een goed gevoel. Juizs biedt ook een vijf- en zesdaagse kuur aan. Wat mij betreft is dat voor de echt die hards. Voor mij misschien volgend jaar weer zo’n driedaagse variant. Fit en fris de zomer in: here I come!

Ook detoxen?

Wil je deze Juizs detoxkuur ook proberen? Ik mag 10% korting geven op een vijf- of zesdaagse detox sapkuur (zowel de JUIZ~S All Day en JUIZ~S Till Dinner). Gebruik de kortingscode #newmama bij je bestelling (geldig tot 31-08-2015). Kijk voor meer informatie over Juizs op Facebook of Instagram.