Een spannende periode was aangebroken. In de 4 weken die volgden kon mijn zus elk moment bevallen. Als trouwe supporter had ik 9 maanden de tijd om me op deze dag voor te bereiden. Mijn telefoon was altijd opgeladen en lag altijd in het zicht, de auto had altijd benzine, huissleutel van m’n zus zat aan mijn autosleutel, elke dag checkte ik bij haar wat de status was en zo af en toe checkte ik ook even mijn eigen mentale gesteldheid. Ben ik er al klaar voor? Kan ik al een pamper verschonen? Ondanks al mijn geregel, ging het moment suprême echter helemaal anders!

Net begonnen bij mijn nieuwe baan rijd ik 3 december nietsvermoedend de parkeerplaats op. Mijn nieuwe kantoor zit naast de sportschool van mijn zus en haar man. Terwijl ik uitstap zie ik twee bekende sporters staan bij de deur. Zij roepen nog naar mij “Het is zeker vannacht gebeurd hé, dat de deur nog dicht zit.” “Nee joh” roep ik lachend, “Mar (m’n zus) en ik hebben afgesproken dat het na Sinterklaas komt!”. Terwijl ik dat roep pak ik mijn telefoon en zie ik dat ik 5 gemiste oproepen heb. Oh nee, het zal toch niet!! Snel bel ik terug. Verdorie, ik krijg de voicemail. Tegelijkertijd belt Willem (mijn zwager) mij weer en krijgt hij mijn voicemail. Onrustig als ik ben, wacht ik niet totdat hij is uitgebeld. Nee, ik bel hem meteen weer. Weer voicemail! Hang nou ooohooopp! En dan, na wat voelt als 50 telefoontjes en uren verder, hoor ik aan de andere kant van de lijn de stem van Willem: “Spreek ik met tante Sas?”. ”JAAAA!!” roep ik, “Is het gebeurd?! Is alles goed gegaan? Is het een jongentje of een meisje? Waar zijn jullie? Wanneer mag ik langskomen?”. Het is zacht uitgedrukt dat ik erg enthousiast was.

Na het emotioneel overleven van dit telefoontje ben ik meteen weer in de auto gesprongen, zoals ik dat al weken in mijn hoofd afspeelde. Alleen de rust die ik in mijn gedachten had, was volledig verdwenen. Ik moest ongeveer 20 minuten rijden, naar Woerden. Het is geen moeilijke route, eigenlijk alleen maar rechtdoor. Zelfs met navigatie heb ik het gepresteerd om zeker 5 keer verkeerd te rijden! Het maakte ook allemaal niet uit, mijn dag kon toch niet meer stuk!!

Volgend obstakel is het ziekenhuis. Ik ben hier eerder geweest tijdens een open avond, maar dat was in een heel ander deel. Zoveel borden en zoveel mensen! Niemand snapt dat ik haast heb. Ik loop natuurlijk weer 3x de liften voorbij. En dan sta ik in de lift. Deze paar seconden heb ik eindelijk de rust om te realiseren wat er nu is gebeurd. Ik ga mijn nichtje ontmoeten. Mijn zus heeft een kindje gekregen. Ik ben nu echt tante geworden. En mijn ouders zijn nu opa en oma. Even diep zuchten en het op mij in laten werken. PING! De liftdeuren gaan open.

De trotse vader stond mij op te wachten bij de deur en ging mij voor naar het wiegje. En daar lag ze dan. Mijn kleine mooie nichtje. Nog geen 3.5 uur oud. Ze lag zo vredig te slapen alsof er niks is gebeurd. Ik kan mijn ogen niet van haar afhouden. Alles werkt en zit erop en eraan. Af en toe wiebelt er een vingertje en knort ze een beetje. Je kan mij veel wijsmaken, maar dit is echt de allermooiste baby die ooit is geboren. Vanaf het begin van de zwangerschap is het mijn missie geweest om de aller coolste leukste liefste tante te worden. Samen met dit kleine meisje gaat die missie heel goed slagen.

Saskia Bakker

 


Ik ben Saskia Bakker: de liefste tante van de wereld, supernerd, sportieve uitslover, pittig type, maar vooral lief en sociaal.