Als klein meisje dacht ik toch heel anders over het doen van een zwangerschapstest. Een speciaal, magisch en spannend moment. Samen op de badkamer, ’s ochtends vroeg, wachten op de uitslag. Vriendlief die zou kijken, want ik durfde niet. Nou ja, je snapt het wel.  Spannend was het zeker en achteraf ook speciaal, maar op het moment zelf is je plas opvangen in een bekertje, echt niet magisch. Ow en ik was ook nog eens alleen.

Niet de eerste test

Het was voor mij bij lange na niet de eerste zwangerschapstest die ik deed. Niet om het feit dat ik al even met de pil was gestopt, of helaas een miskraam heb gehad, maar wel om het feit dat terwijl ik nog aan de pil was, ik altijd bang was dat ik toch zwanger zou worden. Hoe strikt ik ook was met de pil en of ik nou ongesteld werd of niet, ik dacht altijd aan die verhalen dat vrouwen al maanden zwanger waren of nog erger ineens een hoofd tussen hun benen hadden hangen.
Dus, of ik bleef met die onzekerheid zitten, of ik sprak m’n voorraad aan zwangerschapstesten aan en had duidelijkheid. Ja inderdaad, een voorraad had ik. Een voorraad van goedkope Kruidvat en Action testen, zelfs vriendinnen wisten ze te vinden mocht het nodig zijn. Ik dacht altijd, als ik ooit een test ga doen, omdat we een kleine Jodi of Stef willen, dan koop ik wel een ‘mooie’ test.

jodi2

Gevorderd

Redelijk ervaren was ik dus in het doen van zwangerschapstesten, je kan maar ergens goed in zijn, toch? Plassen in een bekertje… topprestatie (geloof me, in een bekertje werkt beter dan over de test heen plassen. Bij die goedkope van Kruidvat moet je ook nog met een pipetje aan de gang, zie die maar eens te vullen uit een straal urine)

Ondanks mijn gevorderde status, hield ik me niet aan alle regels.

In de week voordat ik officieel mocht testen verloor ik namelijk ineens bloed. Ongesteld kon ik nog niet worden, want ik wist precies wanneer m’n ei gevlogen was. Door de eerdere miskraam zakte de moed me even in de schoenen.

Mijn goede vriend Google (Google is je beste en je slechtste vriend), wist me echter van alles te vertellen over bloedverlies en stiekem hoopte ik daardoor op goed nieuws en deed 4 dagen te vroeg een test.

Jodi1The place to be

Vals zwanger

Nadat ik het hele plas, pipet en druppel proces doorlopen had, ik was namelijk niet voorbereid op deze test dus had geen ‘mooie’ in huis, verscheen er maar 1 streepje. Balen…Ik stelde me gerust met het feit dat ik te vroeg was en dat er dus nog geen man (of kind) overboord was.
Toen ik even later naar de wc ging en nog eens keek zag ik ineens een heel vaag streepje. WAAAAT? Vals zwanger kan niet, heb ik altijd gehoord, maar een test die langer dan 5 minuten ligt is niet meer betrouwbaar, heeft de bijsluiter me geleerd. Wat nu?

Een ‘mooie’ test

Mijn lief wist nog van niks. Het was niet zoals het romantische idee dat ik als kleine Jodi van een zwangerschapstest had, maar ik was veel te bang voor slecht nieuws. Wat niet weet wat niet deert, dacht ik. Ik wilde hem niet teleurstellen.

Mijn lief vroeg ik een ‘mooie’ test te halen, voor het geval dat, zonder te vertellen over de eerdere test.

Op zaterdag mocht ik officieel testen, maar door een weekend rommelmarkt afstruinen met mijn moeder en zusje, besloot ik vrijdag ochtend, weer alleen, eerst nog een goedkope Kruidvat test te doen. Uitslag: positief.

Nu de mooie test, ik had het liefst er een met woorden gehad, lekker duidelijk, maar lief had een andere gehaald. Ook oké, want, uitslag: POSITIEF

Aaaaaaaaaaaaah

Toen ‘papa to be’ thuis kwam, deed ik heel normaal, maar van binnen sprong ik net zo hard als mijn ei eerder gedaan had. Ik vroeg of hij iets te drinken voor me wilde pakken en zoals ik eerder al zei, doet hij alles voor me en trok hij de koelkast open. En wat lag daar? Tadaaaaaaaaaa (Netjes NAAST de levensmiddelen op een keukenpapiertje, dus wees niet bang)

Springen, knuffelen, ongeloof een beetje angst, maar vooral ONS GEHEIM.

Liefs Jodi

(Dit artikel verscheen eerder op Jodi’s eigen blog www.liefthuis.nl. Hierop vind je meer van haar verhalen!)

jodi4

 

Hoi, Ik ben Jodi, 28 jaar, juf en dit zijn mijn spruit (juni 2015) en mijn lief. Ik hou van zingen, toneelspelen, uren surfen op het internet, nieuwe dingen in de wereld ontdekken (of dat nu blogs, gadgets of feitjes zijn), maar ook van kletsen, het delen van ervaringen en verhalen. Mijn marathon aan woorden vind je op liefthuis.nl.

 

 

 

 

Beeld boven: Pinterest