Kleertjes voor kleine meisjes…. Zucht, daar kan je toch geen genoeg van krijgen? Schattige jurkjes, stoere jeans, knuffelbare truitjes, ruches en strikjes. Allemaal even mooi! Al vanaf haar geboorte shop ik dan ook bijna wekelijks een nieuw kledingstuk voor mijn dochter. En ook oma helpt gretig met het spekken van haar kledingkast. Maar het feit is dat dochterlief groeit. En niet zo langzaam ook. Zeven maanden na haar geboorte hebben maar 50, 56, 62 en inmiddels ook bijna 68 de revue gepasseerd. Met als gevolg dat ik een hele grote doos met kleertjes heb die niet meer passen.

Wij wonen in Amsterdam op 75 m2. En het liefst zou ik al die mooie, kleine kleertjes aan hangers tentoonstellen in een kamer in ons huis. Maar die kamer is er niet. Punt. En dus moet ik besluiten om een deel van de mooie, lieve, schattige kleertjes de deur uit te doen. Al breekt mijn hart al bij de gedachte hieraan. Het moederschap heeft een behoorlijk emotioneel type van me gemaakt. En zelfs aan de kleertjes van m’n kleine pop ben ik me dus gaan hechten.

Maar jarenlang alle outfits bewaren is natuurlijk ook geen optie. Dus: een compromis. Ik bewaar van alle maten één of twee bijzondere kledingstukken. Haar geboortepakje, haar eerste jurkje, het jurkje dat ze tijdens kerst droeg, het eerste truitje dat ze van oma kreeg, het echte ‘knuffeltruitje’. Een deel gaat aan een hanger als decoratie in haar kamer.IMG_20140814_132132 Een deel keurig met een lintje erom in de bewaardoos. En de rest? Daar zijn tegenwoordig hele mooie stichtingen voor. Zij zamelen kleding en spullen in voor moeders die het niet zo breed hebben. Een bijzondere gedachte dat de kleertjes van mijn kleine meid ook een andere kleine meid (en haar moeder) weer heel gelukkig kunnen maken!

Twee stichtingen die babykleren inzamelen zijn bijvoorbeeld Stichting Babyspullen en Slimme Boefjes.

 

 

 

 

Profielfoto Sanne

 

Ik ben Sanne. Moeder van het mooiste meisje van de wereld. Sinds mijn dochter geboren is praat ik over niets liever dan haar. En over andere dingen die met het moederschap te maken hebben. Mijn humor is gelukkig niet verdwenen sinds mijn bevalling, sterker nog: mijn dochter vindt me hilarisch. En dus schrijf ik mijn gekkigheden, mijn verbazing en de dingen die ik meemaak hier op New Mama.