Ik ben een moeder van 3 kinderen. Ze zijn 8, 6 en 1 jaar en het zijn schatten van kinderen, maar dat zegt natuurlijk elke moeder van d’r eigen kinderen. Af en toe (misschien wel vaker dan af en toe) zou ik ze wel eens achter het behang willen plakken, ook dit is heel herkenbaar, denk ik. Verder heb ik een heel gelukkig gezin en samen met mijn man genieten wij elke dag van de uitspraken van onze kinderen en de dingen die ze doen.

Verzamelen!

Zo vinden wij de herfst een prachtig seizoen en zijn wij met de kinderen vaak te vinden in het bos. Gewoon heerlijk een wandeling maken, maar ook dingen verzamelen, want dat doen ze graag! Het liefst de dingen waar het meeste modder op zit of de smerigste beestjes. En dat gaat dan allemaal in een zakje om mee naar huis te nemen. Ik probeer het altijd wel een beetje te sturen, zodat er niet alleen maar zand mee naar huis gaat…..
DSC_0044

Bomen klimmen!

Verder zoeken de kinderen altijd een boom waar ze heerlijk in kunnen klimmen, het liefste met papa, want die doet maar al te graag met ze mee. “Ik doe alleen even voor hoe ze het moeten doen, schat” zegt hij dan, maar ik weet wel beter natuurlijk. Ach ja, laat maar lekker dat kind in ‘m naar boven komen, heerlijk om te zien hoe je man geniet en daardoor ook je kinderen extra genieten!

En ik als moeder sta van een afstandje te kijken of het allemaal wel goed gaat. Af en toe een bonzend hart als ze wel erg hoog in die boom zitten. Maar gelukkig gaat het vaker goed dan fout!

Ook houd ik me bezig met de jongste telg van ons gezin. Zij is 1 en gaat (gelukkig) nog niet de boom in. Met haar ben ik rondjes aan het lopen en laat haar ontdekken wat er allemaal te zien is. Bomen, gras, mos, dennenappels, kastanjes, eikels, takjes, bladeren….teveel om op te noemen als alles nieuw voor je is. Ze geniet…..en dat is heerlijk om te zien!

DSC_0047

Foto’s maken!

Vergeet ook nooit je camera mee te nemen naar het bos! Dat gebeurt ook niet vaak, aangezien iedereen een smartphone heeft natuurlijk, maar wij nemen ook altijd onze professionele camera mee! Hier maak je de prachtigste foto’s mee in het bos! Wij hebben deze camera net en zouden heel graag willen weten wat we er allemaal mee kunnen. Jeetje wat een knopjes en mogelijkheden zitten er op zo’n ding. Maar als je niet weet waar het voor dient, kun je er nog niet veel mee natuurlijk. In het bos gaan we altijd een beetje uitproberen en het fijne is dat je de lelijkste foto’s gelijk kunt wissen! Maar stiekem maak je dan toch heel veel mooie foto’s waar je je kinderen vastlegt in de periode hoe ze nu zijn! Onze kinderen groeien en groeien maar door en de tijd gaat maar verder, af en toe veel te snel, dus vastleggen is het beste wat je kunt doen, zodat je er later altijd nog van kan genieten.

DSC_0033

Herfststukjes maken

Na zo’n heerlijke wandeling komen we thuis en gaan we kijken wat we allemaal verzameld hebben. Nadat alles in het zonnetje een beetje gedroogd is, leg ik alles op tafel en zoek ik een aantal vazen en borden, zodat we een paar herfststukjes kunnen gaan maken. De kinderen zijn hier zo mee klaar, maar ze vinden het heel leuk om te doen. De prachtigste creaties komen er dan uit en deze krijgen dan weer een mooi plekje in huis!

image1

Zo hebben we weer een leuke dag afgesloten met ons gezinnetje wat niet meer afgepakt kan worden en wat we voor altijd hebben vastgelegd! Een aanrader voor iedereen….met of zonder kinderen!

 

Bianca AntonissenIk ben Bianca Antonissen (34 jaar) en ik ben moeder van 3 heerlijke kids.  Ze zijn 8, 6 en 1 jaar. Ook heb ik een lieve man waarmee ik 20 jaar samen ben en samen wonen wij in een klein dorpje in ’t westen van Noord-Brabant.  Ik ben erg creatief en deel mijn creativiteit ook in één van mijn blogs! Naast deze blog ben ik ook
net een blog begonnen over ons leven met de kids. Ik vind het heerlijk om alles op te schrijven
en te delen met anderen om ze te inspireren en te motiveren!!
Zou het super vinden als je me wilt volgen!!
DIY blog: bijbieke.blogspot.com
Family blog: kroelenkus.blogspot.com
Het zijn beginnende blogs, ik ga mijn best doen regelmatig een nieuwe blog te plaatsen, maar met drie kids thuis………

 

 

Beeld boven: Pinterest