Mijn kleine man is nu 15 maanden en is de laatste tijd erg kieskeurig als het gaat om het eten van zijn groente. Als ik het prak door de aardappelen trapt hij er meestal nog wel in, maar los eet hij het echt niet. Aangezien ik van afwisseling houd wil ik toch regelmatig wat anders uitproberen. Nu is hij gek op pannenkoeken dus dacht ik laat ik het favoriete eens met het minder favoriete combineren. Vol trots presenteerde ik mijn creatie op zijn leuke kinderbordje. De eerste hap werd enthousiast ontvangen. De tweede hap ging ook nog wel, maar daarna ging zijn mond op slot…….Zucht! ik heb het uiteindelijk dus maar zelf op gesmikkeld en meneer heeft zich tegoed gedaan aan een pannenkoek zonder spinazie.

Wat hebben we nodig?

Voor twee kleine pannenkoekjes
50 gram volkoren meel
100 ml rijstemelk
½ los geklopt ei
½ fijn gesneden uitje
4 champignons
100 gr diepvries spinazie
1 el geiten smeerkaas

Mijn zoontje heeft koemelk allergie. De rijstemelk en geitenkaas zijn goed te vervangen door koemelk producten. Ik gebruik diepvries spinazie, omdat ik het altijd moeilijk kan inschatten hoeveel verse spinazie ik nodig heb, maar als je liever verse spinazie gebruikt kan dat natuurlijk ook.

Hoe maken we het?

Kluts met een garde de bloem, de melk en het ei tot een glad beslag en bak daar de pannenkoek(en) van. Bak ondertussen in een andere pan de champignons en het uitje. Bereid de spinazie volgens de verpakking. Meng de spinazie, ui en champignons door elkaar en roer de geitenkaas er door. Verdeel wat van het mengsel over de pannenkoek, rol deze op en smullen maar!!!

JanouHoi hoi, ik ben Janou. Ik ben 33 jaar en mama van een zoontje van 1. Ik werk met veel plezier als juf op een basisschool. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om er met mijn gezin op uit te gaan, rij ik regelmatig op mijn paard en lees ik graag een goed boek. Verder vind ik het erg leuk om te koken en te bakken. Toen mijn zoontje mocht beginnen met groente en fruit eten heb ik besloten dat er geen potjes mijn huis in komen en ben ik alles vers gaan maken. Af en toe is het was improviseren omdat mijn zoontje koemelk allergie heeft, maar dat maakt het ook wel weer extra leuk.