Fietsen… voor alle kinderen die ik ken is dit echt een ding. Ik telde zelf de maanden af voordat Lena stevig genoeg kon zitten en dus voorop de fiets kon. Opeens voelde Amsterdam 10x zo groot als ervoor, omdat ik nu weer – met haar – de hele stad door kon kruizen. En Lena genoot net zo als ik. Haartjes in de wind, snoetje vooruit en wijzen naar alles wat we tegen kwamen: vogels, andere kindjes, kraanwagens, de tram, de trein, de bus.

Nog steeds vindt ze het heerlijk voorop de fiets. Maar liever nog racet ze rond op haar eigen loopfiets. Toen ze anderhalf was zag ze haar buurjongen regelmatig langskomen op zijn loopfiets. En natuurlijk volgde: ‘Lena ook!!!’. Het leek ons een prachtig cadeau voor haar tweede verjaardag, maar opa en oma konden niet wachten en dus kreeg Lena ‘zomaar’ op een goede zaterdagmiddag een knalroze, glimmende loopfiets. Lena in de zevende hemel. De eerste ritjes waren wat onwennig, maar al snel racete ze als een professional door de straat. Een paar ferme stappen en dan – hup – beentjes omhoog en uitvieren. De loopfiets week niet meer van haar zijde en is dus ook mee naar Italië. Gelukkig zijn er meer ouders gek genoeg om dit attribuut 1500 kilometer mee te slepen en dus vliegt ze op haar roze gevaarte de campings over, in een lange stoet met andere kinderen. Alles goed en wel, alleen jammer dat er geen rem op zit….

Met echte trappers

Het wachten is nu op de vraag: ‘Mama, mag ik nu een fiets met ECHTE trappers?’ Daan, de zoon van mijn lieve vriendin Marieke, vroeg er al weken voor zijn derde verjaardag om. Zijn loopfiets was passé, echt iets voor kindjes van pas 2. Nee, alleen een fiets met echte trappers was nu de optie. Net als grote mensen hebben. Daans verjaardag is inmiddels gevierd en de fiets met trappers uitgepakt. Lena keek er met grote nieuwsgierigheid naar. Ik zag al een kleine twinkeling in haar ogen. Voor nu volstaat haar loopfiets nog, maar ik twijfel niet dat haar gedachten af en toe al afdwalen naar die echte, grote fiets. Die komt zeker weten bovenaan het lijstje voor haar derde verjaardag.

Fietsen op fietsen

Om opa en oma voor te zijn *knipoog* heb ik me alvast georiënteerd. Zo kwam ik in contact met de webshop Fietsen op Fietsen. Een mooie, overzichtelijke website waar je super veel kinderfietsen vindt. Dus of je nu op zoek bent naar een loopfiets, een fiets met trappers, een goedkope fietsen voor jongens of voor meisjes, hier vind je zeker wat je zoekt. Deze 18 inch meidenfietsen van Fietsen op Fietsen zijn mijn favoriet. Daar zie ik mijn kleine, grote dame over een paar jaartjes wel op rondscheuren in de wijk.

Deze advertorial is tot stand gekomen in samenwerking met Fietsen op Fietsen.