Precies 2 jaar geleden begon het idee voor New Mama. Lena was inmiddels 7 maanden oud en langzamerhand kwam er in mijn hoofd weer ruimte voor creativiteit en ondernemerschap. En mijn liefde voor het moederschap bleek zo groot: hier wilde ik wat mee doen! Ik wilde mijn geluksmomentjes delen met andere moeders, maar ook mooie verhalen en foto’s van anderen. En dus dook ik in de mogelijkheden van WordPress, schreef ik mijn 10 eerste blogs en slingerde ik een paar weken later (op 5 maart 2015) New Mama de wereld in.  

NM Profiel

Groeispurt

De reacties waren meteen ontzettend goed! Ik kwam in contact met honderden andere moeders, die net zo genieten van het moederschap als ik. Er ontstond als snel een trouwe Facebook fangroep van zo’n 5.500 volgers en in maanden waarin ik veel blogde ontving ik soms wel 25.000 unieke bezoekers. Gastbloggers kwamen (en gingen) en steeds meer samenwerkingen met bijvoorbeeld uitgevers, kleding-, fietsen- en andere kindgerelateerde merken ontstonden. Inmiddels bezochten zo’n 250.000 unieke bezoekers New Mama.

Scoren

Ook ik kwam er het eerste jaar dat ik blogte (2015) achter dat lijstjes scoren. ‘Tien dingen die moeders van dochters herkennen’, etc. Blogs die makkelijk te scannen/lezen zijn en humor bevatten. Niks mis mee natuurlijk, het is leuk om op deze manier over het moederschap te schrijven. En lijstjes en andere soorten ‘snackcontent’ konden steevast rekenen op minimaal 5.000 views. Aldoende leerde ik dit eerste jaar ontzettend veel over bloggen. Wat scoort wel en wat minder? Hoe bereik ik zoveel mogelijk mensen en waar zitten adverteerders op te wachten? Een leerzame ervaring, die me ook deed inzien wat ik nu eigenlijk echt wil met New Mama…

 

 “Moeder zijn kenmerkt zich voor mij
door liefde, geluk, kwetsbaarheid, warmte en veiligheid…
en dát vind je terug op New Mama”

 

Begin 2017 zette ik mijn vizier op scherp. Wat wil ik delen op New Mama? Waar het me op dit moment om gaat is om content te delen die heel dichtbij mijzelf staat. Ik merk dat ik het meest blij word van visueel aantrekkelijke content en van mooie, authentieke verhalen. Wat mij betreft is het moederschap het mooiste dat er is. Het kenmerkt zich voor mij door liefde, geluk, kwetsbaarheid, warmte en veiligheid. Dit zijn de thema’s die in mijn blogs dan ook centraal zullen staan. Ik geniet iedere minuut van de dag van mijn dochter en zie dat heel veel andere moeders (en vaders) dat doen. En dat mooie gevoel delen, dat is wat ik wil doen op New Mama!

Diepgang

Liever bereik ik hiermee 100 moeders die zich herkennen in deze positiviteit en dit intense geluk, dan 10.000 bezoekers die toevallig langsurfen door een hilarische Facebookupdate, puur geschreven om te ‘scoren’. Niks ten nadele van andere uitgevers of (mijn eerdere) blogs hoor, maar op dit moment niet de koers die ik met New Mama wil varen.

Dus dat zijn de 5 thema’s waar ik in 2017 over schrijf. En op New Mama vind je naast mooie blogs en interviews nog altijd veel fotoreportages. Want de liefde voor onze kinderen en de warmte tussen hen en ons, laat zich zo goed vangen in mooie foto’s! Dus struin ik nog steeds het internet af naar mooie beelden van (inter)nationale fotografen.

Wil jij in 2017 deel uitmaken van New Mama en herken jij je in mijn visie op het moederschap én op bloggen: stuur me dan een mail: info@newmama.nu.

♥ Sanne

IMG_0975 (2)