Met een kleine blos op mijn wangen geef ik toe dat ook de eerste Valentijnsdag met mijn kleine meisje stiekem best een mijlpaal is. En ja, de eerste keer rollen, zitten en haar eerste lach zijn meer memorabele momenten, maar ook het vieren van de dag van de liefde samen is voor mij een ding.

Het begon een week geleden. Want er moest toch ook een klein Valentijnscadeautje voor haar komen. Geen bloemen natuurlijk, geen goud, maar meer iets symbolisch. Nu struikel je in Amsterdam in menig winkel over de Valentijnscadeaus, dus missie één was snel geslaagd. Toen op zoek naar die kaart. Die ene kaart, die echt heel mooi en lief is. Want in gedachten zie ik mijn meisje over twintig jaar voor me. Het stof vegend van een houten doos, vol met lieve kaartjes en brieven die ze van mij kreeg. Met gelukswensen, lieve woorden én dus ook met zoetsappige Valentijnskaarten. En die eerste Valentijnskaart moet er dan toch wel uitspringen. Ook dit is gelukt.

En dus ligt er morgen, bij het opstaan, een verrassing voor haar klaar. Een klein rood pakje en een rode envelop. Ik vraag me af hoe je zal reageren. Voor me zie ik jouw lieve lach. Het knisperende papier zorgt voor opwinding, dat weet ik zeker. Hiervoor ken ik je nu al goed genoeg. Je kijkt me aan. Je kijkt papa aan. Weer een lach. En ook al realiseer jij je misschien nog niet precies waarom je dit cadeautje krijgt. En al helemaal niet wat er op het kaartje staat. Ik weet wel dat ik intens geniet van dit moment. Van weer een mijlpaal in mijn leven met jou. Mijn eerste kind. Onze eerste Valentijn.

Valentijnsdag

 

Profielfoto Sanne

 

Ik ben Sanne. Moeder van het mooiste meisje van de wereld. Sinds mijn dochter geboren is praat ik over niets liever dan haar. En over andere dingen die met het moederschap te maken hebben. Mijn humor is gelukkig niet verdwenen sinds mijn bevalling, sterker nog: mijn dochter vindt me hilarisch. En dus schrijf ik mijn gekkigheden, mijn verbazing en de dingen die ik meemaak hier op New Mama.