Het verhaal dat ik jullie vandaag wil vertellen is dat van een fotograaf. Vaak wordt me gevraagd hoe de foto’s die ik maak van kinderen er altijd zo perfect uit kunnen zien. Nou ik zal het jullie verklappen: met bloed zweet en tranen!

We maken van ons zoontje elke maand foto met een knuffel en ik wil dan graag dat hij naast de knuffel blijft zitten. Om dit te bereiken gaat er heel wat aan vooraf! Papa moet hem 10 keer opnieuw naast die beer zetten. En als hij dan blijft zitten voert papa een hele show op achter me, zodat de kleine naar hem kijkt en hopelijk ook gaat lachen! Maar voordat hij gaat lachen gaat hij eerst huilen, de beer omgooien en poepen (dus we moeten z’n luier weer verschonen). Heb je dat eenmaal gedaan, dan spuugt hij zijn ochtendfles uit over zijn speciaal uitgekozen shirt!

Gelukkig was ik zo slim om een reservesetje mee te nemen, dus hoppa kind weer omkleden en weer naast die beer voor de 25e poging. Na het maken van zo’n 60 foto’s zit hij eindelijk even rustig naast de beer en kijkt hij lachend naar papa de clown die achter me een show opvoert waar Bassie en Adriaan trots op zouden zijn! Hoe belangrijk is een assistent als je foto’s maakt van kleine kinderen! Dank je assistent papa mede dankzij jou hebben we elke maand een mooie foto!!! ( en een beetje Photoshop natuurlijk 🙂Stefanie Lenie1

Wat nog moeilijker is, zijn foto’s maken van andere kinderen! De ouders maken een afspraak bij me en hebben een bepaalde verwachting, iets wat ze gezien hebben op Pinterest bijvoorbeeld! Alleen heeft niet ieder kind even veel zin in de foto’s. Soms worden ze letterlijk omgekocht met een cadeautje, zodat ze de prinsessenjurk aantrekken en even lachen voor de foto. Vaak werkt het overigens wel:) Je hebt natuurlijk uitzonderingen: de kinderen die door alle selfies van mama al gaan lachen als ik de camera op ze richt. Maar dit gebeurt helaas niet heel vaak.

Vaak ga ik buiten met ze op pad en praat ik over dieren of dingen die we zien onderweg. De meeste kinderen raken na een kleine wandeling al op hun gemak en ze laten me dan zien wat ze allemaal kunnen. Ze vertellen enthousiast dat hun vriendje op school een hond heeft die puppy’s heeft gekregen… en zonder dat ze het door hebben heb ik allang de foto die ik wilde hebben!

Met een cake smash shoot moet je bijvoorbeeld maar hopen dat de kinderen de taart interessant genoeg vinden. Als je pech hebt gaan ze huilen, omdat ze de taart niet willen aanraken. Ja, en wat moet je dan? Ze komen bij mij als fotograaf, want ze willen van hun kind die leuke foto van Pinterest, waarop het kindje helemaal onder de blauwe of roze taart zit en lachend in de camera kijkt… Maar hun eigen kind wil niet eens naar de taart kijken, laat staan zichzelf onder smeren en dan ook nog eens gaan lachen! Dan moet je papa en mama er toch echt actief bij gaan betrekken. Mama ook een hapje taart, papa taart op zijn gezicht smeren en wachten tot het kindje gekalmeerd is en het leuk begint te vinden. Papa en mama aan de kant en… JA je hebt hem! Kindje lachend onder de taart!

Ik vind het ‘t mooiste wat er is om al die mooie en leuke momenten in het leven vast te leggen en ben zo blij dat ik dit nu doe! Daarom deel ik dit graag op New Mama, zodat jullie met me mee kunnen genieten:)

Liefs Stefanie

Stefanie Lenie4

 

Mijn naam is Stefanie. Ik ben getrouwd met Jimmy en samen hebben wij 1 zoontje (Loreano, bijna 1) en 2 honden en 1 kat. Na jaren gewerkt te hebben in de horeca kwam ik in de Wajong terecht en een aantal maanden geleden heb ik eindelijk mijn roeping gevonden en ben ik in oktober officieel begonnen als fotograaf. Meer info over mijn bedrijfje vind je op Facebook. Geniet van de kleine dingen in het leven want die zijn het kostbaars!