Steeds vaker zie ik dat ouders de geboorte van hun kindje laten fotograferen door een geboortefotograaf. Zelf heb ik hier nooit over nagedacht tijdens mijn zwangerschap. Maar achteraf had ik het erg bijzonder gevonden als mijn bevalling was gedocumenteerd. Ik had niet kunnen vermoeden dat die ene minuut – de geboorte van ons meisje – mijn hele leven zo zou veranderen. Ineens was daar ons kindje, de grootste liefde van mijn leven, die me intens van het leven laat genieten. En natuurlijk zijn er foto’s gemaakt van onze ‘ontmoeting’, van de eerste minuten met haar. Maar een professionele fotograaf had dit ongetwijfeld heel mooi in beeld kunnen brengen.

Op de website van geboortefotograaf Marry Fermont kwam ik deze bijzondere fotoserie tegen. Op haar site vertelt Marry: “Als je als fotograaf bij een geboorte bent zie je het hoofdje heel langzaam ter wereld komen. Stapje voor stapje, het moment is ongelooflijk! En als het kindje eenmaal helemaal ter wereld is, kan je je niet voorstellen dat dát in je buik zat en via zo’n kleine opening naar buiten kan. Het is eigenlijk niet voor te stellen, en dat maakt de foto’s extra gaaf!”

Ik deel de verwondering met Marry. Het is steeds weer zo bijzonder als je je realiseert hoe een kindje – meestal eerst met het hoofdje – stapje voor stapje de wereld inkomt. De foto’s van Marry laten dit heel speciaal zien.

hoofdje eerst1 hoofdje eerst2 hoofdje eerst3 hoofdje eerst4 hoofdje eerst5 hoofdje eerst6 hoofdje eerst7 hoofdje eerst8 hoofdje eerst9Meer foto’s van Marry Fermont zien? Bekijk haar facebookpagina of website.