Ik heb het geluk dat Fleur en Dano op vrijdag nog niet naar school hoeven. Vrijdag is onze lekkere recepten uitprobeer dag. Samen maken we iedere week wel iets lekkers (of soms wat minder lekker), maar buiten dat hebben we samen de grootste lol en het eindresultaat proberen we natuurlijk samen uit. Na ‘lang’ wachten en elke keer even spieken in de oven is daar het eindresultaat. Zou het lekker geworden zijn?

Ik hoor je nu denken: “Voor mij geen rommel in de keuken!” Ik geef toe, het wordt soms een rommeltje. Klodders deeg op de grond, eigeel tegen mijn keukenkastjes, een kraan die aan alle kanten plakt.

MAAR (!) De lol die we hebben is vele malen belangrijker dan de ‘ontplofte’ keuken na het harde werken. Moeder zijn heeft me makkelijker gemaakt. Sterker nog, ik heb er bewust voor gekozen om makkelijker te zijn. Een ontplofte keuken? Daar draai ik mijn hand niet voor om!
Ik geniet, Fleur en Dano genieten. Wat maakt zo’n ontplofte keuken dan nog uit?

Durf jij het aan om met de kids de keuken in te duiken? Dit recept is super makkelijk te maken.
Op schaal van 0 tot 10 (0 = een nette keuken tot 10 = een ‘ontplofte’ keuken) krijgt dit recept een 2. Hooguit een plakkend aanrecht van de honing en hier en daar wat kaneel 😉

Muesli met yoghurt

Wat hebben we nodig en hoe maken we de muesli?

• Verwarm de oven voor op 160 graden
• Meng in een ovenschaal 3 kopjes havervlokken (grof), 1 kopje noten en/of zaden naar keus (ik neem hiervoor amandelen, cashewnoten en walnoten), 1 flinke eetlepel (streek)honing, 2-3 theelepels kaneel, evt. een snufje zout en 1 a 2 eetlepels gesmolten extra vierge kokosolie of extra vierge olijfolie
• Zet de schaal in het midden van de oven en zet de timer op 10 minuten
• Na 10 minuten alles even omscheppen
• Na nog eens 10 minuten is de muesli klaar
• Haal de schaal uit de oven, voeg nu (naar smaak) een handje rozijnen, een handje goji bessen, een handje moerbeien, 2 eetlepels lijnzaad, een handje kokosrasp of ander gedroogd fruit zoals stukjes dadel of vijg toe aan de muesli

ENJOY!!!

Liefs, Ilse

IlseIk ben Ilse, een vrolijke mama die dol is op haar drie kinderen. Ik heb drie passies: Mijn gezin, alles wat met gezond eten en bewegen te maken heeft en het coachen van nieuwe mama’s met een gezondere leefstijl. Waarom? Ik weet namelijk uit ervaring dat als wij mama’s lekker in ons vel zitten en veel energie hebben, dat we dit over brengen op onze kinderen. Wij mama’s zijn SUPER belangrijk en moeten goed voor ons zelf zorgen. Hoe? Neem gerust een kijkje op mijn website: www.super-mama.nl